Acasă Politic 2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”

2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu președintele comitetului director al  EUROPALIA International, Contele Georges Jacobs de Hagen.

Întrevederea a avut loc în contextul în care, anul acesta, România este invitat de onoare al Festivalului Internațional Europalia, ajuns la cea de-a 50-a ediție, și a oferit ocazia unei evaluări a stadiului pregătirilor acestui eveniment.

Premierul Viorica Dăncilă a adresat felicitări echipei EUROPALIA International pentru lunga și bogata tradiție a festivalului și a dat asigurări că România va acorda importanța cuvenită participării sale la festival. În continuare, a apreciat că 2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”, după  seria de activități desfășurate sub umbrela Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și continuarea lor cu proiectele prevăzute în cadrul Festivalului EUROPALIA. Dintre aceste proiecte, premierul Viorica Dăncilă a evidențiat Expoziția Centrală ”Constantin  Brâncuși”, prima expoziție dedicată exclusiv sculptorului român în aproape 25 de ani.

EUROPALIA este manifestarea culturală de cea mai mare anvergură din Belgia, fiind organizată o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie.

Anul acesta, România este țara invitată a celei de-a 50-a ediții a Festivalului. Timp de patru luni, din octombrie 2019 – până în ianuarie 2020,  o serie de evenimente artistice vor pune în evidență, prin intermediul unui program multidisciplinar, diversitatea culturală a țării noastre.

Guvernul României a susținut buna organizare a acestui festival prin alocarea fondurilor necesare, având în vedere importanța promovării valorilor României pe plan internațional.