27 de concerte, trei proiecții de film și o lansare de album...

27 de concerte, trei proiecții de film și o lansare de album la Gărâna Jazz Festival 2022

DISTRIBUIȚI

Ediția a XXVI-a se va desfăşura în două dintre cele mai primitoare locuri din Semenic, pe: Scena Principală din Poiana Lupului – Gărâna și Experimental Stage Empowered by UniCredit Bank în Biserica Catolică din Văliug. Pe aceste două scene vor avea loc, pe parcursul a patru zile, 27 de concerte, trei proiecții de film și o lansare de album. Publicul de la Gărâna Jazz Festival 2022 va avea ocazia să se delecteze cu improvizații uluitoare și să se bucure de energia creativă și virtuozitatea unora dintre cei mai valoroși muzicieni jazz ai momentului.

În cadrul ediției a XXVI-a vor fi, în premieră, trei seri dedicate jazzului din Norvegia (joi, 7 iulie), Finlanda (vineri, 8 iulie) și Suedia (sâmbătă, 9 iulie). Muzicienii legendari nu lipsesc nici anul acesta de pe scena Gărâna Jazz Fest: Charles Lloyd, aflat în ultimul său turneu european, inovatorii Bill Frisell și Frank Gambale. Concertul celebrei trupe britanice Soft Machine, de duminică, 10 iulie, este așteptat ca evenimentul anului în România de către fani și critici muzicali. Line-up-ul mai cuprinde proiectele extraordinarilor Eivind Aarset, Michael Wollny, Émile Parisien, Liv Warfield, Svante Henryson, Per Mathisen, Vincent Courtois, Kari Ikonen și Magnus Öström. Mult așteptați de public sunt Håkon Kornstad Trio și Mathias Eick Quintet, în timp ce Charley Rose Trio, Alexi Tuomarila Trio, Arne Jansen Trio, Verneri Pohjola Quartet, Alexandre Herer Nunataq, Ciśnienie și AdHd vor fi revelațiile festivalului pentru mulți dintre melomani. Printre atâtea nume consacrate este pregătit și un debut: tânăra cântăreață Eva Maria Gârlea va evolua pentru prima oară într-un festival de jazz.

Gărâna Jazz Festival organizează, și în acest an, Romanian Jazz Meeting, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Romanian Jazz Meeting îi reunește pe unii dintre cei mai buni muzicieni jazz români, în principal pe Experimental Stage de la Biserica Catolică din Văliug, de vineri până duminică, de la ora 11:00: Fluidian, Eva Maria Gârlea, Adi Stoenescu Trio, Ionuț Dorobanțu & Alina Giurgiu, Nicolas Simion Trio – Crazy World, Cătălin Milea Sonoterra Ensemble. VanDerCris va evolua duminică, pe scena din Poiana Lupului, după ora 18:00.

În prima zi de festival, joi, 7 iulie 2022, pe scena din Poiana Lupului va avea loc lansarea albumului Stepan Project – The Man Without Identity. Ilie Stepan: “The Man Without Identity este un elogiu adus Vieții, Iubirii și Luminii. Gândul nostru invocă păsările albe, ca niște îngeri zburători,între câmpuri cu maci și cer, ducând în zborul lor tot inefabilul vieții aidoma unui vis, dar și lacrimile suferinței umaneși pe cei loviți de războaie distrugătoare”.

Și anul acesta Gărâna Jazz Festival va găzdui Târgul Național de Discuri de Vinil, care va fi deschis zilnic în Poiana Lupului.

Biletele se pot achiziţiona bilete online pe www.bilete.ro/garana-jazz-festival-editia-xxvi/ sau la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 15.00, în două variante: bilet de o zi, la prețul de 140 lei, și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 520 lei. Copiii sub 14 ani au intrarea liberă.

Kitul de festival, informațiile despre modalitățile de a ajunge la Gărâna și posibilitățile de cazare, traseele de drumeții și mountain biking se regăsesc aici.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.