3 ierarhi au slujit la hramul Parohiei Apateu din Ungaria

3 ierarhi au slujit la hramul Parohiei Apateu din Ungaria

Parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Apateu (Körösszegapáti), aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, și-a sărbătorit cu anticipație hramul în Duminica a XXVII-a după Rusalii (4 decembrie 2016), informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Grupul Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Lucian care și-a exprimat bucuria de a fi din nou prezent în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, împreună cu ceilalți Ierarhi și clerici slujitori, cu prilejul hramului Parohiei Apateu. De asemenea, Ierarhul a explicat pericopa evanghelică duminicală în care a fost prezentată tămăduirea femeii gârbove.

La final, Preasfințitul Părinte Siluan a adus mulțumire Bunului Dumnezeu și Sfântului Nicolae, dar și Ierarhilor, Grupului Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și tuturor celor prezenți, pentru această frumoasă sărbătoare a hramului, care a adus cinstirea cuvenită Sfântului Ocrotitor al bisericii ortodoxe românești din Apateu. Totodată, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe preotul paroh pentru organizarea evenimentului și pentru toate celelalte manifestări românești de suflet, culturale și spirituale, care au loc în această parohie.

Oaspeții au vizitat și centrul parohial, poarta maramureșeană, altarul de vară, grădina și parcul dendrologic, care au fost amenajate la Parohia Apateu, prin străduința vrednicului Părinte Origen Sabău, printr-un proiect european, desfășurat în anii anteriori, împreună cu Primăria din Oradea.