Acasă Germania 3 zile de selecție: Mână întinsă românilor fotbaliști din străinătate

3 zile de selecție: Mână întinsă românilor fotbaliști din străinătate

Juniorii români din Germania, Olanda, Belgia și Luxemburg s-au bucurat de 3 zile de selecție, organizate la Bitburg, în Germania de Federaţia Română de Fotbal.

Trialul acesta reprezintă o mână întinsă românilor din străinătate. Mulți juniori s-au născut acolo, nu sunt aproape deloc legați de România, însă părinții lor țin mult ca ei să joace pentru echipa noastră. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, din țară și din străinătate, pentru ca această acțiune să aibă loc. Știm că sunt comunități de români și la distanțe mari de localitatea în care va avea loc acțiunea, dar ne dorim să revenim și cu altă ocazie în zone diferite ale Germaniei. Le mulțumim jucătorilor din Franța și familiilor lor, care își doreau să vină în Germania pentru a participa, dar care au înțeles atunci când i-am rugat să aibă un pic de răbdare pentru că vor urma astfel de acțiuni și în Franța, și în Italia”, subliniază Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting al FRF.

La acțiunea din 24-26 aprilie au fost invitați toți jucătorii români din Germania și Benelux care aparțin categoriilor de mai sus (între Under 14 și Under 20).