30 de tineri din Ucraina, Georgia, Bulgaria, Croația și-au dat întâlnire pe...

30 de tineri din Ucraina, Georgia, Bulgaria, Croația și-au dat întâlnire pe plaja din 2 Mai

30 de tineri din Ucraina, Georgia, Bulgaria, Croația și România organizează, zilele aceste, o activitate de ecologizare a plajei din 2 Mai, în încercarea de a arăta cât de ușor este să produci o schimbare în comunitate și să trăiești într-un mediu curat.

Cei 30 de tineri se află în 2 Mai pentru o perioadă de 10 zile (4-13 septembrie), în cadrul „Path to Volunteering”, prin programul Erasmus+.

Scopul proiectului este de a încuraja tinerii să practice activități de voluntariat, să se implice în comunitatea în care trăiesc, să învețe să comunice eficient în echipe și să înțeleagă că tinerii sunt factorii schimbării. Pentru a învăța ce însemnă voluntariatul și care sunt beneficiile aduse de acțiunile de voluntariat, ei au participat la multiple activități în 2 Mai.

Participanții au pregătit metode de învățare non-formală prin care au arătat unui grup de peste 40 de copii, cât de ușor este să înveți limba engleză, să lucrezi în echipă și să faci mișcare. Astăzi, participanții vor învăța ce este un stil de viață sănătos și cum putem opri consumul de alcool și țigări în rândul tinerilor. Ziua de joi este dedicată producerii schimbării, iar una dintre activități va consta în plantarea de flori în curtea școlii din 2 Mai. Printre activități nu va lipsi un flash mob de promovare a sportului: yoga și fitness pe plajă, notează Ziua News.

Erasmus + este noul program al Uniunii Europene in domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.