300 de tineri români din străinătate sunt aşteptaţi în tabere de tradiţie...

300 de tineri români din străinătate sunt aşteptaţi în tabere de tradiţie şi spiritualitate acasă!

O tabără internaţională de tradiţie şi spiritualitate pentru copiii familiilor de români din Europa Occidentală şi Meridională va fi organizată de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale în această vară.Tabăra pentru tineri între 18 și 23 de ani, ajunsă la a patra ediție, se va desfășura din nou la Neamț și Nemțișor în perioada 19-29 iulie.

Proiectul vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diasporă posbilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor, dar şi de a trăi timp de 2 săptămani în ţara de origine, notează educatie-catehetica.ro.

Tabăra va oferi  copiilor posibilitatea să desfăşoare activităţi într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: atelier de icoane, atelier de linogravură, atelier de teatru, atelier de dans, de muzică, de limba română etc.

De asemenea, copiii vor descoperi frumuseţile naturii prin vizitarea peşterilor şi a împrejurimilor taberei, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească prin intermediul catehezelor, al excursiilor şi drumeţiilor.

După succesul taberelor de la Tismana din anii anteriori, peste trei sute de copii şi adolescenţi sunt aşteptaţi să participe şi la taberele din 2016, care se vor desfăşura la Tismana (două serii), Mănăstirea Sâmbăta, Mănăstirea Neamț şi Nemțișor-Neamț.

Taberele vor cuprinde patru serii pentru copii și adolescenți, precum și tabăra pentru tineri (Neamț-Nemțișor).