330 de cetățeni români au revenit din Spania

330 de cetățeni români au revenit din Spania

» un Alitalia arrivato da Roma Fiumicino il primo volo, atterrato alle 18, allo scalo di Milano Linate. Con i 64 passeggeri a bordo dell∆AZ2092 di Alitalia, l'aeroporto cittadino torna cosÏ operativo, dopo i lavori iniziati a luglio. L'aereo, che si chiama Aldo Palazzeschi, Ë lo stesso che ha portato papa Francesco nel suo viaggio in Romania. ANSA/CLAUDIA GRECO

În cursul zilei de astăzi, vineri, 10 aprilie 2020, un număr de 330 de cetățeni români care se aflau în Spania au revenit în țară cu sprijinul Ministerul Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor și Ministerului Afacerilor Interne, anunță MAE. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.

De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE și ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București – Madrid și respectiv București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranță și a 41 de cetățeni spanioli.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.