37 de steaguri istorice din Rep. Moldova expuse la Palatului Culturii din...

37 de steaguri istorice din Rep. Moldova expuse la Palatului Culturii din Ploieşti

DISTRIBUIȚI

Expoziţia ”Stindarde și Drapele în Istoria Națională” din Rep. Moldova a fost deschisă pe 4 august, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti.

Evenimentul a etalat replici de 37 de steaguri istorice ce cuprind o perioadă de-a dreptul impresionantă, de la stindardul geto-dacic, la flamurile de luptă şi steagurile domnitorilor Moldovei, până la drapelul mişcării democratice din decembrie 1989.

Obiectele expoziţiei aparţin colecţionarului col. Petru Costin, din Rep. Moldova și majoritatea exponatelor reprezintă copii reproduse minuţios, originalele păstrându-se la muzeele din Bucureşti, Athos, Moscova şi în alte centre de cultură ale lumii.

Cu această ocazie, delegația basarabeană însoțită de Mircea Cosma, președintele Fundației „Mihai Viteazul”, Ludmila Sfîrloagă, consilier județean, reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și ai autorităților locale, au depus buchete de flori la monumentele eroilor din localitățile Blejoi, Boldeşti-Scăieni, Lipăneşti, Măgurele, Gura Vitioarei şi Vălenii de Munte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.