5.481 români din străinătate au cerut înscrierea în Registrul Electoral pentru alegerile...

5.481 români din străinătate au cerut înscrierea în Registrul Electoral pentru alegerile parlamentare

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că până la data de 8 august 2016, au fost validate 5.481 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 4.286 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 1.195 pentru votul în secțiile de votare.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.

AEP informează cetățenii români din diaspora cu privire la înscrierea în Registrul electoral, condițiile de votare și locurile de desfășurare a votării în străinătate și de aceea va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral depuse de către alegătorii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.