6 români au fost arestați în Spania

6 români au fost arestați în Spania

Şase persoane de naţionalitate română, membri ai unei rețele internaționale de falsificatori de carduri,responsabilă de furturi în valoare de 60 de milioane de dolari, au fost arestate în Spania, a anunțat, ieri, jandarmeria spaniolă.

 Acţiunea este una dintre cele  mai importante arestări realizate în afara Statelor Unite în cadrul unei anchete cu privire la furturi coordonate în diferite țări de către celule care au reușit să retragă mai multe milioane de dolari în câteva ore.

Șeful acestei rețele a fost arestat în Germania, a mai informat jandarmeria spaniolă într-un comunicat, fără să precizeze data. Parchetul german a anunțat în luna mai arestarea a doi olandezi suspectați că au deturnat 45 de milioane de dolari folosind carduri false ale unor bănci din Orientul Mijlociu.

Poliția spaniolă a precizat că a acționat cu ajutorul serviciilor americane de securitate: „Cea mai mare parte a organizației cu sediul în Spania a fost destructurată în momentul în care membrii săi se adunau pentru a desfășura atacuri similare celor precedente în diverse țări europene, precum și în Japonia”.

Capul rețelei, expert în informatică, pirata bazele de datele ale companiilor responsabile cu procesarea tranzacțiilor cu carduri, modifica parametrii de securitate, cum ar fi codurile secrete și limitele de retragere, apoi transmitea informațiile celulelor sale din întreaga lume care ulterior făceau carduri false.

Existența și amploarea faptelor sale criminale au fost dezvăluite în umră cu câteva luni, odată cu arestarea a șapte suspecți în Statele Unite.