64 de români repatriați din Franța

64 de români repatriați din Franța

DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de miercuri, 27 mai 2020, au revenit în țară, cu o cursă specială operată de TAROM pe ruta București-Paris-București, un număr de  64 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Franței, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Românii repatriați sunt studenți și membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile de îmbarcare (persoana fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport), precum și alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul francez.

Revenirea în țară a fost  acțiune comună a Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor și Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, demersurile celor trei instituții au permis, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean francez, a unui cetățean marocan, precum și a unui cetățean al Republicii Togoleze, rezidenți în România.

Cu aceeași cursă, pe ruta București-Paris, a fost facilitată revenirea în Republica Franceză pentru cinci cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.