7 secții de votare vor fi înființate pentru românii din Marea Britanie,...

7 secții de votare vor fi înființate pentru românii din Marea Britanie, Republica Moldova și Spania

Şapte secţii de votare vor fi înfiinţate în localităţi din Republica Moldova, Spania şi Marea Britanie conform centralizării parţiale a numărului de cetăţeni români din străinătate care s-au înscris în Registrul Electoral.

Ministerul Afacerilor Externe va transmite Autorității Electorale Permanente lista secţiilor de votare care pot fi organizate și în alte localități, motivată din punctul de vedere al oportunităţii înfiinţării acestora.

Cele șapte localități sunt: Luton –  Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Carabetovca, Căușeni, Bardar și Soroca din Republica Moldova, Tarancón și Torrejón de Ardoz din Spania.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Ministerului Afacerilor Externe (MAE) localitățile din străinătate în care trebuie înființate secții de votare, precum și numărul acestora, fiind vorba de acele localități sau grupuri de localități în care își au domiciliul sau reședința, potrivit Registrului electoral, minimum 100 de alegători.

Până la 11 octombrie 2016, cel târziu, Ministerul Afacerilor Externe trebuie să transmită, conform legii, Autorităţii Electorale Permanente lista secţiilor de votare care pot fi organizate și în alte localități decât cele prevăzute la art. 23 alin. (1) – (3) din Legea nr. 208/2015, motivată din punctul de vedere al oportunităţii înfiinţării acestora, conform dispozițiilor art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 47/2016, se arată întru-un comunicat de presă.