70 de scriitori europeni elogiază poezia contemporană la Curtea de Argeş

70 de scriitori europeni elogiază poezia contemporană la Curtea de Argeş

DISTRIBUIȚI

Un elogiu al poeziei contemporane universale va fi conturat la cea de-a XVIII a ediţie a Festivalului Internaţional ”Nopţile de Poezie”, care se va desfăşura în perioada 9-15 iulie, la Curtea de Argeş.

Cele 7 zile şi 6 nopţi pe care participanţii le petrec în România sunt un spectacol continuu de recitaluri poetice, lansări de carte, expoziţii de artă, muzică, tradiţii româneşti şi vizite de cunoaştere a locurilor din preajma fostei capitale medievale a Ţării Româneşti.

Festivalul îşi propune să valorifice experienţa de management cultural a unor personalităţi culturale româneşti, să pună în evidenţă rolul iniţiativei culturale particulare în pregătirea, desfăşurarea şi administrarea actului de cultură în România, să revigoreze în sânul societăţii româneşti interesul pentru valorile culturale româneşti şi străine, să sporească interesul oamenilor de cultură străini pentru cultura şi civilizaţia românească şi să favorizeze   o reangajare a valorilor culturii româneşti în circuit universal, să promoveze respectul între popoare şi culturi, toleranţa etnică, lingvistică şi religioasă, în plan naţional şi regional şi internaţional.

Festivalul Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”, ediţia a 18-a, se va desfăşura sub deviza “Elogiul Frumuseţii”, cu participarea a 70 de academicieni, scriitori, editori, oameni de artă străini şi români.

Evenimentul este unul profesionist şi se înscrie printre cele 6 mari festivaluri de gen ale lumii contemporane: Struga (R. Macedonia), Las Palmas (Canare, Spania), Belgrad (Serbia), Medellin (Columbia) şi Trei Râuri (Canada). La ediţia din acest an şi-au confirmat participarea la maratonul poetic din urbea basarabilor poeţi din peste 28 ţări. Ca în fiecare an, Dumitru M. Ion se ocupă ca în perioada 9-15 iulie festivalul de la Curtea de Argeş să fie cât mai bine organizat.

Printre cei care şi-au confirmat prezenţa în acest an se numără poeţi din Italia, Mexic, SUA, Spania, India, Belgia, Turcia, Estonia sau Germania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.