Acasă România 80 de ani de la prima paradă militară. Arcul de triumf, bornă...

80 de ani de la prima paradă militară. Arcul de triumf, bornă a istoriei (1941-2021)

image description

Pentru a aniversa 80 de ani de la prima paradă militară, Romfilatelia, introduce în circulație, la data de 1 Decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale Arcul de Triumf, bornă a istoriei (1941-2021), spre cinstirea eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord.

Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 10 lei și un plic „prima zi”, ilustrează sugestiv parada militară din 1941 (marca poștală) și o paradă militară actuală de 1 Decembrie (plicul „prima zi”). Detaliul de arhitectură a Arcului de Triumf simbolizând Victoria și vignetele care reproduc efigiile Reginei Maria și Regelui Ferdinand I rezumă ideea și semnificația evenimentului dedicat cinstirii eroilor și Regilor „Întregitori” ai României Mari.

1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă. Ziua Națională a României este o zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria, și în care ne amintim de 1918, când românii au trăit emoția Reîntregirii.

Emisiunea de mărci poștale va fi disponibilă începând de miercuri, 01 Decembrie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online.

Romfilatelia mulțumește Ministerului Apărării Naționale și Arhivelor Militare Naționale Române pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Articolul precedentCNSU a aprobat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic
Articolul următorDe duminică, aproape totul se închide la ora 17.00. Cine vrea să meargă în vizită trebuie să se testeze