A început pregătirea Şcolilor de Vară de la Crevedia pentru tinerii din...

A început pregătirea Şcolilor de Vară de la Crevedia pentru tinerii din Rep. Moldova

Nicolae Brînzea, director general adjunct al IEH s-a întâlnit, zilele trecute,  la Chişinău cu viceministrul Culturii din Rep. Moldova, Igor Şarov.

În cadrul întâlnirii  au fost punctate proiectele ce vor fi realizate în parteneriat anul acesta, proiecte care au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Rep.Moldova – organizarea unei conferinţe despre patrimoniul cultural românesc la sfârşitul lunii mai şi a Şcolilor de Vară de la Crevedia, în lunile iunie-august,  pentru studenţii Facultăţilor de Istorie şi Arheologie din Chişinău, dar şi pentru muzeografi şi meşteri populari, cu posibilitatea cooptării unor specialişti şi din alte domenii culturale.

De asemenea, s-a discutat,  prelungirea, la începutul lunii iunie, a acordului de parteneriat dintre Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Ministerul Culturii din Republica Moldova. În baza acestui parteneriat, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini Târgul de Carte “ Bookfest” de la Chişinău, care va avea loc în luna septembrie.

În marja vizitei în Rep. Moldova, Nicolae Brînzea s-a întâlnit cu şi  Monica Babuc, ministru al Culturii în Republica Moldova, prilej cu care a fost reiterată ideea creării unui spaţiu cultural comun, având în vedere specificul asemănător al celor două state, dar şi realizarea unei întâlniri între conducerea IEH cu Ministerul Culturii din Chişinău  şi preşedinţii Consiliilor Judeţene din cinci judeţe aflate la graniţa cu Rep. Moldova.