A încetat din viață Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de Pretutindeni

A încetat din viață Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Timp Românesc

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni (martie-decembrie 2014) în cabinetul Ponta, Bogdan Stanoevici, a încetat din viață la Institutul Inimii din București, din cauza COVID-19.

Contestatar al măsurilor de protecţie, el a participat la mai multe mitinguri de protest împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei. La începutul lunii decembrie, el a fost diagnosticat cu Covid-19 şi starea i s-a agravat, fiind intubat. Pe 24 decembrie, Stanoevici a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, unde a dezvoltat o infecţie nosocomială, şi a fost internat la Institutul Inimii, unde a fost trecut pe oxigenare extracorporală, intervenţie realizată prin procedura ECMO, cu scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de până la 15 zile.

Ministru pentru câteva luni Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici s-a născut în Bucureşti, în data de 22 ianuarie 1958. Absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Capitală, în 1989 s-a stabilit în Franţa, prin căsătorie, dar în 2011 s-a întors în România.

În perioada 5 martie-17decembrie 2014 Stanoevici a ocupat funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, iar din ianuarie până în decembrie 2015 a fost secretar de Stat în Ministerul Culturii. Ulterior a deținut funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti, din care a fost demis în februarie 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.