A șasea ediție a Conferinței dedicate studiilor românești la Universitatea din Lisabona

A șasea ediție a Conferinței dedicate studiilor românești la Universitatea din Lisabona

DISTRIBUIȚI

Amfiteatrul III al Facultății de Litere a Universității din Lisabona (FLUL) găzduiește astăzi, 18 mai 2017, a șasea ediție a Conferinței dedicate studiilor românești la Universitatea din Lisabona. Organizată de Lectoratul de Limba Română din cadrul Departamentului de Lingvistică Generală și Romanică a FLUL, în colaborare cu ICR Lisabona, conferința din acest an are ca temă ”Traducerea intersemiotică: traducere sau transducere?”, avându-l ca invitat special pe prof. dr. Emil Ionescu, decanul Facultății de Litere a Universității din București, care va susține prelegere despre ”Globalizare lingvistică și identitate național”.

Având în vedere că de-a lungul întregului an 2017 Ambasada României la Lisabona, în colaborare cu ICR Lisabona, celebrează împlinirea a 100 de ani de relații oficiale diplomatice între România și Portugalia, unul din domeniile de creativitate românească ce vor fi prezentate publicului portughez în cadrul acestui proiect anual maraton este dedicat lingvisticii românești. În acest sens, în cadrul evenimentului de la Universitatea din Lisabona, lect. dr. Roxana Ciolăneanu, lectorul de Română de la FLUL, va susține prelegerea ”100 de ani de semiotică românească”, punând accentul pe personalități precum Eugen Coșeriu, Emanuel Vasiliu și Solomon Marcus.

Prof. univ. dr. Emil Ionescu este decanul Facultății de Litere din București, specialist în lingvistică generală și computațională și director al Centrului de lingvistică computațională (2004-prezent). Este, de asemenea, autorul unor lucrări fundamentale în domeniul lingvisticii: Manual de lingvistică generală (Editura All, 1993), Limbă și comunicare (Editura All, 2004), Gramatici formale (Editura Universității din București, 2007), Limba română. Perspective actuale(Polirom, 2013).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.