Acasă în Europa: Interculturalitatea, instrument de coeziune a comunităţilor

Acasă în Europa: Interculturalitatea, instrument de coeziune a comunităţilor

Patru jurnaliste de televiziune din Rep. Moldova (Stela Jemna, Tatiana Paşcovschi, Elena Mocanu și Evilina Svidcenco) şi o jurnalistă din Ucraina (Diana Toma) vor prezenta pe 22 mai, la Chișinău, cu prilejul conferinţei „Acasă în Europa – multiculturalism & interculturalitate”, reportajele realizate recent în România, în colaborare cu TVR Cluj, în cadrul proiectului „Jurnalist în România”, notează PROMPT MEDIA.

Tema comună a reportajelor este interculturalitatea ca instrument de coeziune a comunităţilor şi diversităţii. Organizatorii au în vedere lansarea unei dezbateri care să pună în evidenţă modelele europene, în special modelul românesc, privind relaţiile interetnice şi dialogul intercultural în spaţiul UE, precum şi existenţa tendinţelor centrifuge care ameninţă actualmente unitatea statală a Rep. Moldova.

Conferinţa TVR Cluj se înscrie în rândul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Diversităţii Culturale, Dialog şi Dezbatere, sărbătorită în fiecare an la data de 21 mai. La eveniment sunt așteptați jurnalişti, analişti, politicieni, experţi, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Chişinău.