Accesul la educaţie şi mass-media în limba română este important pentru toţi...

Accesul la educaţie şi mass-media în limba română este important pentru toţi românii din Ucraina

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a discutat, în 4 iunie, cu ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, despre problematica minorităţilor naţionale şi de identificare a unor posibilităţi de cooperare.

Oficialul român a evidenţiat interesul deosebit pe care statul român îl are pentru comunitatea românească din Ucraina şi a abordat tema vizitelor recente efectuate în Ucraina, punctând dorinţa românilor de acolo de a-şi păstra identitatea românească. În continuarea discuţiilor, ministrul Tîlvăr s-a interesat de evoluţia reformei teritorial-administrative din Ucraina şi de implementarea acesteia în zonele locuite compact de români. Totodată, ministrul delegat a accentuat importanţa accesului la educaţie şi mass-media în limba română pentru toţi românii din Ucraina.

Ambasadorul Teofil Bauer a recunoscut importanţa comunităţii româneşti ca factor de stabilitate în Ucraina şi a evidenţiat faptul că reformele aflate în desfăşurare în Ucraina ţin cont şi de situaţia minorităţilor. De asemenea, a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în această perioadă şi a subliniat rolul pozitiv al dialogului permanent, care poate contribui la consolidarea relaţiilor bilaterale.