Acord de Parteneriat între militarii rezerviști români și germani

Acord de Parteneriat între militarii rezerviști români și germani

DISTRIBUIȚI
foto:mapn

Secretarul de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, a primit joi, 3 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, delegațiile  Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.), reprezentată de președintele acesteia, generalul-locotenent (r.) Neculai Băhnăreanu, și Asociației Rezerviștilor din Forțele Armate Germane, reprezentată de președintele acesteia, locotenent-colonel (r.) prof. dr. Patrick Sensburg.

În cadrul întrevederii, a fost semnat Acordul de Parteneriat dintre cele două structuri asociative, scopul acestuia fiind orientat către dezvoltarea schimbului de informații cu referire la istoria militară și pregătirea profesională, concomitent cu promovarea tradițiilor, valorilor comune, a culturii și a interesului pentru cariera militară și sprijinirea angajării voluntare a rezerviștilor din ambele țări la o cooperare mai strânsă cu cadrele militare active din Forțele Armate Române și Forțele Armate Germane.

,,Am convingerea că acest parteneriat este unul oportun pentru întărirea relațiilor bilaterale româno-germane în domeniul specific rezerviștilor militari, fiind orientat spre acțiune, iar din această perspectivă le mulțumesc domnilor președinți de asociații pentru implicarea în inițierea unui astfel de demers”, a declarat secretarul de stat Marius Bălu.

„Inițiativa acestui acord a început cu mult timp în urmă, la nivel local, iar astăzi ne aflăm aici pentru a concretiza tot ceea ce noi ne-am propus. Parteneriatul pe care-l semnăm reprezintă piatra de temelie a tuturor activităților noastre viitoare”, a declarat locotenent-colonelul (r.) prof. dr. Patrick Sensburg.

Generalul-locotenent (r.) Neculai Băhnăreanu a menționat că „parteneriatul dintre asociațiile noastre reprezintă un început ce trebuie continuat împreună, cu speranța ca rezultatele obținute să fie pe măsura eforturilor depuse din ambele părți”.

Prin intermediul Acordului se realizează și o susținere comună în plan UE și NATO a intereselor legitime ale rezerviștilor voluntari.

A.N.C.M.R.R. este o structură asociativă, constituită prin liberul consimţământ al cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale. Asociația reprezintă şi apără drepturile cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinătate. În spiritul devizei asumate „Patrie, Onoare, Demnitate”, realizează cerinţele cultivării patriotismului, înfăptuirii aspiraţiilor membrilor săi în domeniul militar şi de protecţie socială.

Asociația Rezerviștilor din Forțele Armate Germane are un efectiv de aproximativ 150.000 de rezerviști care provin din cadrele active ale armatei sau din rezerviștii voluntari. Principala misiune a acesteia constă în pregătirea rezervei de voluntari pe trei direcții, respectiv cunoașterea și mânuirea armamentului și tehnicii din dotare, pregătirea fizică și educația în spiritul valorilor democratice.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.