Acorduri de vioară la Istanbul

Acorduri de vioară la Istanbul

Violonistul român Alexandru Tomescu a susţinut în Sinagoga Neve Șalom din Istanbul, un recital în cadrul Festivalului Bach Before and After. Alexandru Tomescu a revenit pe scena din Istanbul după succesul recitalului din octombrie 2013 cu ocazia Istanbul Bach Days, de la Catedrala Sent Antuan.

 Bach Before and After este organizat din 2011 și este o continuare a Istanbul Bach Days, deja intrat pe agenda anuală a iubitorilor de gen din Istanbul.

După o mai mult decât fructuoasă carieră realizată în Europa si în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maestri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru Tomescu s-a implicat în organizarea unor turnee nationale de muzică clasică. A înteles că neconventionalul, ca îmbinare între profesionalism si inovatie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzicală românească: a cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, pentru a dovedi că există o însemnată receptivitate pentru muzica de calitate, precum si în multe alte locatii mai putin uzuale. Este printre primii artisti care si-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în orase românesti în care nu există filarmonici.