Actorii clujeni în aplauze la Almada

Actorii clujeni în aplauze la Almada

Actorii de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca au cucerit, în perioada 4 -18 iulie, publicul Festivalului Internațional de Teatru de la Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia.

Spectatorii au vizionat ”Livada de vișini” de A. P. Cehov, în regia lui Roberto Bacci, a cărei reprezentație a avut loc în data de 12 iulie, , în sala mare a Teatrului da Trindade din Lisabona și ”Spectatorul condamnat la moarte” de Matei Vișniec, în regia lui Răzvan Mureșan, care a fost jucată în zilele de 13 iulie, 14 iulie și 15 iulie, în sala Experimental a Teatrului Municipal Joaquim Benite din Almada.

”Livada de vișini”, un spectacol după un text clasic de Cehov, în montarea regizorului Roberto Bacci, a cucerit publicul portughez prin transpunerea inedită și îndrăzneaţă.

Ambele spectacole au umplut sălile de la Lisabona și Almada și la final au stărnit ropote de aplauze. Spectatorul condamnat la moarte este al patrulea spectacol după Matei Vișniec prezentat în Portugalia, iar succesul de public ne-a confirmat, dacă mai era nevoie, că piesele semnate de dramaturgul român stărnesc interesul publicului lusitan și al presei de specialitate.

Directorul artistic al FTA, Rodrigo Francisco, a afirmat că sunt șanse reale ca „Spectatorul” să câștige titlul de “spectacolul preferat” al publicul portughez din ediția de anul acesta, și în acest caz, echipa de la Teatrul Național din Cluj-Napoca ar urma să revina la ediția 2016 a festivalului.