Acasă Magazin Adevărul despre „Blackout”

Adevărul despre „Blackout”

Știrea care a înspăimântat lumea: fără electricitate 14 zile

Ministrul austriac al Apărării avertizează cu privire la o posibilă pană de curent în toată Europa. După ce a supravegheat manevrele și acțiunile militare, există o mare posibilitate de întrerupere a curentului electric care va afecta servicii precum computerele, telefoanele mobile și sursele de energie electrică din locuințe. Pana de curent nu ar avea loc numai în Austria, ci ar urma să fie răspândită în toată Europa.

Potrivit Euroweeklynews, Klaudia Tanner a afirmat că întrebarea nu e dacă va fi o întrerupere de current imensă, ci mai degrabă întrebarea este „când va fi”. Ea a mai afirmat că acest pericol este „subestimat de toți” și că ar putea avea consecințe catastrofale. Pentru a face populația mai conștientă de acest scenariu, guvernul austriac a decis să lanseze o campanie de conștientizare care se va desfășura pe parcursul lunii. Nu numai că va apărea în mass-media, dar mii de afișe au fost distribuite și în orașele austriece. Ministrul a ținut să o promoveze și pe rețelele de socializare.

Sloganul campaniei este „Ce să faci când totul se oprește” și urmărește conștientizarea populației cu privire la măsurile care trebuie luate atunci când are loc o pană de curent de o asemenea amploare.

Se oferă sfaturi despre cumpărarea alimentelor suficiente pentru câteva zile, lumânări, baterii și multă apă de băut. O altă măsură eficientă ar fi să se convină asupra unui punct de întâlnire cu familia și prietenii și să încerce să colaboreze pe cât posibil cu vecinii.

Această întrerupere de current la nivelul unui întreg continent poate face ca semafoarele, bancomatele, telefoanele și internetul să nu mai funcționeze. Nu ar fi prima dată: asta s-a întâmplat deja în 1989, în Quebec, Canada. Autoritățile nu au confirmat niciodată vreo cauză specifică, sugerând, pur și simplu, că aceasta poate fi cauzată de defecțiuni tehnice, ale sistemului sau supraîncărcărilor.

 

Articolul precedentRezervele internaţionale, mai mici în octombrie 2021
Articolul următorPNL a realizat că nu poate să treacă un guvern minoritar