ADRI cere autorităților române și italiene să fie mai active pentru prevenirea...

ADRI cere autorităților române și italiene să fie mai active pentru prevenirea traficului de persoane

Asociația Femeilor Românce din Italia (ADRI) solicită autorităților italiene și române să se activeze și mai mult pentru prevenirea traficului de persoane și pentru protejarea categoriilor vulnerabile și expuse riscului.

Pe 30 iulie 2016, cu ocazia Zilei mondiale împotriva traficului de persoane, ADRI – Asociatia Femeilor Romance din Italia si Ebano Onlus  – Proiectul „Lumina” și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu informațiile semnalate de „La Stampa„, „La Repubblica” (29.07.2016), Thomson Reuters Foundation News (21.07.2016) și „Avvenire” (15.07.2016) privind situația românilor.

Gravele încălcări ale drepturilor omului la care sunt supuse mii de femei din România, minori neînsoțiți, adolescente/i in tara și în străinătate, exploatati din punct de vedere al muncii și/sau sexual, provoaca indignarea cea mai profunda, motivandu-ne si mai mult în lupta împotriva traficului de persoane care sta la baza colaborarii asociațiilor noastre, potrivit unui comunicat al Asociatiei Femeilor Romance din Italia.

Fenomenul traficului de persoane este dramatic și foarte difuz. Estimările indică 1.200.000 de victime în lume, unul din cinci fiind copii sau adolescenți, insa cifrele reale sunt mult mai mari. Recentele date oficiale vorbesc despre 15.846 victime confirmate sau suspectate ale traficului în Europa, din care 15% minori. In Italia, 1.125 de persoane sunt cuprinse în programe de protecție, 7% dintre ele fiind minori, comunică „La Stampa”.