Adrian Cioroianu participă la evenimente prilejuite de Ziua Limbii Române, la Curtea...

Adrian Cioroianu participă la evenimente prilejuite de Ziua Limbii Române, la Curtea Casei Artelor

Adrian Cioroianu va participa la Ziua Limbii Române – ediția a IV-a, miercuri, 31 august, începând cu orele 18.00, unde va vorbi despre cărțile apărute la Curtea Veche Publishing. Prin acestea, autorul a reușit să facă în ultimii ani istoria mai accesibilă publicului larg și să demonstreze celor mici că istoria poate fi cea mai frumoasă poveste.

Timp de două zile, pe 30 și 31 august, între orele 11.00 și 21.00, publicul este așteptat în  “Amfiteatrul cu Cărți ” din Curtea Casei Artelor de pe Bulevardul Mircea Vodă nr.5, unde organizatorii au pregătit un Târg de Carte Românească, Spațiu pentru lectură, Ateliere de creație pentru copii, Concursuri de recitat cu premii în cărți, prezentări de carte cu invitați speciali și recitaluri de muzică și poezie românească.

Adrian Cioroianu va vorbi despre cele două volume inspirate de emisiunea „5 minute de istorie” (TVR): “Cea mai frumoasă poveste vol II: Nu putem evada din istoria noastră ” (Curtea Veche Publishing, 2016) și “Cea mai frumoasă poveste vol I: Câteva adevăruri simple despre istoria românilor ” (Curtea Veche Publishing, 2013).

De asemenea, autorul va vorbi despre proiectul inițiat de Curtea Veche Publishing și pe care îl coordonează pentru a-l prezenta pe înțelesul copiilor și tinerilor pe cei opt regi și regine ale României într-o colecție frumos ilustrată: “Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor ” (volum scris de Adrian Cioroianu alături de Andrei Radu) și “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” (volum scris alături de Mihaela Simina). Ambele volume au aparut la Curtea Veche Publishing în 2015 în colecția pentru copii “Regii și reginele noastre”.