AEP răspunde: În august vom merge în diaspora

AEP răspunde: În august vom merge în diaspora

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă răspunde scrisorii deschise prin care mai multe grupuri civice cer informații referitoare la promovarea modalităților de vot pe care le au la dispoziție alegătorii români din străinătate la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Autoritatea precizează ca promovare portalului www.votstrainatate.ro a inceput anterior lansării lui oficiale, iar site-ul a devenit funcțional în aceeași zi în care a intrat în vigoare noua legislație. Totodată AEP precizează că președintele instituției a explicat noile prevederi legale privind exercitarea dreptului de vot, precum și procedura de înregistrare pe portal în cadrul mai multor conferințe și comunicate de presă comunicatelor de presă.

De asemenea, persoanele interesate de votul din străinătate se pot informa si prin intermediul canalelor de comunicare puse la dispoziție de AEP: pagina oficială de Internet, pagina Facebook și canalul Youtube.

Autoritatea Electorală Permanentă mai anunță că se află în contact permanent cu MAE și MRP, precum și cu reprezentanții comunităților de români din străinătate în vederea realizării unei campanii eficiente de comunicare cu privire la modalitățile de vot pe care le au la dispoziție alegătorii români din afara țării pentru scrutinul din toamnă, iar în luna august, conducerea AEP alături de reprezentanții celor două ministere vor participa la întâlniri cu reprezentanții comunităților de români din străinătate, organizate la sediile misiunilor diplomatice din principalele orașe europene, precum și la întâlniri cu reprezentanții comunităților de români din străinătate aflați în vacanță în România.

Instituțiile responsabile cu promovarea votului în străinătate, AEP și MAE, împreună cu MRP sunt în proces de elaborare a mai multor tipuri de materiale informative destinate alegătorilor, și anume, clipuri de informare și materiale tipărite (broșuri, pliante și ghiduri).

După începerea perioadei electorale, respectiv 28 august 2019, aceste instituții vor informa constant cetățenii cu privire la informațiile relevante și la termenele calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale.

„AEP este deschisă tuturor propunerilor și sugestiilor societății civile care pot contribui la o mai bună informare a alegătorilor români din afara țării.
În acest sens, președintele Autorității invită vineri, 9 august 2019, ora 10:00, la sediul AEP din strada Stavropoleos nr. 6, reprezentanții tuturor grupurilor civice semnatare ale scrisorii deschise pentru discuții aplicate pe marginea subiectelor invocate”, se mai arată în comunicatul de presă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.