AFR anunță începerea înscrierilor pentru concursul de creație literară dedicat copiilor din...

AFR anunță începerea înscrierilor pentru concursul de creație literară dedicat copiilor din Grecia

În perioada 6-7 mai 2017, la Atena se va desfăşura un concurs de creaţie literară dedicat copiilor români din Grecia cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, competiţie care va fi gazduită de Biblioteca Şcolii “Elena Rosetti-Cuza”. Asociaţia Femeilor Românce din Grecia anunţă că perioada de înscriere a început deja și că se va încheia în 30 aprilie.

De asemenea, elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza” care funcționează în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au serbat la Biblioteca școlii, Ziua Internațională a cărților pentru copii, sărbătoare iniţiată în 1967.

Data de 2 aprilie reprezintă ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generații de copii cu povești precum: “Hainele cele noi ale împăratului”, “Fetița cu chibrituri”, “Rățușca cea urâtă”, “Mica sirenă”.

AFRG este o organizatie non-guvernamentală, nonprofit, care are ca obiective principale pastrarea și promovarea culturii și a tradițiilor românești oferind asfel o identitate familiilor stabilite în Grecia.