Agenţia Europeană a Medicamentului: Nu există niciun indiciu că vaccinarea cu AstraZeneca...

Agenţia Europeană a Medicamentului: Nu există niciun indiciu că vaccinarea cu AstraZeneca a cauzat evenimente trombotice

DISTRIBUIȚI

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a precizat, marți, că momentan nu există niciun indiciu potrivit căruia vaccinarea cu serul AstraZeneca a cauzat evenimente trombotice.

Emer Cooke, directorul executiv al EMA, a declarat că nu se poate ajunge la o concluzie până nu se va face o analiză amănunțită a datelor existente. ”Nu există niciun indiciu că vaccinarea a cauzat aceste afecțiuni, nu au apărut în studiile clinice și nu sunt enumerate ca efecte secundare ale acestui vaccin. Nu putem ajunge la o concluzie până nu vom face o analiză amănunțită”, a spus Cooke, potrivit The Guardian.

Directorul executiv al EMA a subliniat că studiile clinice realizate atât pe persoane vaccinate, cât și pe cele care au primit placebo au arătat un număr foarte mic de cazuri de cheaguri de sânge.

”Numărul evenimentelor tromboembolice în general la persoanele vaccinate pare să nu fie mai mare decât cel observat la populația generală”, a spus Emer Cooke.

”Suntem în continuare ferm convinşi că avantajele vaccinului AstraZeneca în prevenţia covid-19, cu riscul asociat acestei (boli) de spitalizare şi deces, sunt mai importante decât riscul acestor efecte secundare”, a declarat Emer Cooke.

Comitetul de experți al Agenţiei Europene a Medicamentului investighează fiecare eveniment individual ca potențial efect advers al vaccinului. Joi se va reuni din nou pentru a stabili concluziile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.