Agerpres a prezentat la Madrid filmul ”Marea Unire – România, la 100...

Agerpres a prezentat la Madrid filmul ”Marea Unire – România, la 100 de ani” și expoziția de fotografie România: Evoluție

Agenția Națională de Presă Agerpres a prezentat, la Ambasada României în Spania, documentarul video ”Marea Unire – România, la 100 de ani”, iar la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din Madrid, expoziția de fotografie România: Evoluție.Expoziția a fost inaugurată la 13 iunie, în prezenţa ambasadorului României în Spania, Gabriela Dancău, a directorului general al Agerpres, Alexandru Giboi, și a șefului adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene la Madrid, Jochen Müeller. Ambasadorul român a declarat că fotografiile din cadrul expoziției ne poartă într-o călătorie unică, din punct de vedere istoric, cu personalităţi din România care ne fac mândri de evoluţia statului român. Alexandru Giboi a precizat că expoziția a călătorit și va călători în mai multe capitale din lume pentru ca românii din diaspora și străinii să se poată bucura de cele mai bune fotografii ale agenției, de evoluția României reflectată de către acestea și de filmul documentar, care, pe lângă realitățile istorice ale României, emoționează prin poveștile de viață relatate.

De asemenea, documentarul a fost vizionat, la 14 iunie, de publicul prezent la Ambasada României în Spania. Expoziţia poate fi vizitată până la 20 iunie 2018, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din Madrid.

Documentarul ”Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Agerpres a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Expoziția de fotografie România: Evoluție cuprinde imagini ce fac parte din arhiva agenției, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press.