Agerpres a prezentat la Praga expoziția de fotografie România: Evoluție și filmul...

Agerpres a prezentat la Praga expoziția de fotografie România: Evoluție și filmul ”Marea Unire – România, la 100 de ani”

Agenția Națională de Presă Agerpres a prezentat, la Praga, expoziția de fotografie România: Evoluție și documentarul video ”Marea Unire – România, la 100 de ani”, cu ocazia Sărbătorii Românilor din Republica Cehă (ediţia a IX-a), ce a avut loc duminică, 9 septembrie 2018.Evenimentul a avut loc pe Terasa Muzeului Etnografic – Musaion din parcul Kinsky și a fost organizat de Asociaţia Românilor din Cehia şi Comunitatea moldovenilor din Cehia, sub patronajul Primăriei Praga 5, al Ambasadei României în Republica Cehă şi al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Cehă.

Expoziția a fost apreciată de peste 900 de participanți, iar publicul a avut ocazia de a primi și albumul fotografic realizat de agenție, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Documentarul ”Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, Agerpres a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini care fac parte din arhiva Agerpres, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de fotoreporterii agenției, care ilustrează evoluția României. Totodată, agenția a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.