AGERPRES a prezentat la Roma expoziția de fotografie România: Evoluție și filmul...

AGERPRES a prezentat la Roma expoziția de fotografie România: Evoluție și filmul ”Marea Unire – România, la 100 de ani”

Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, la Roma, la sfârșitul săptămânii trecute, expoziția de fotografie România: Evoluție și documentarul video ”Marea Unire – România, la 100 de ani”, în cadrul Festivalului Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești.

Evenimentul a avut loc la Accademia di Romania in Roma și a fost organizat de Asociația culturală româno-italiană Propatria, în colaborare cu Ambasada României în Italia, cu susținerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și a Institutului Cultural Român.

Expoziția a fost apreciată de numeroși participanți, români și italieni. Cei prezenți au primit albumul fotografic realizat de agenție, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Documentarul ”Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.