Agerpres a prezentat la Stuttgart expozitia de fotografie Romania: Evolutie si filmul...

Agerpres a prezentat la Stuttgart expozitia de fotografie Romania: Evolutie si filmul ”Marea Unire – Romania, la 100 de ani”

sursa foto: Agerpres

Agenția Națională de Presă Agerpres a prezentat, la Stuttgart, în Sala Mică din incinta Kursaal Stuttgart, expoziția de fotografie Romania: Evolutie si documentarul video ”Marea Unire – Romania, la 100 de ani”, în cadrul evenimentului ”România Centenar”, organizat de Asociația EU Reflect – Asociație pentru dialog intercultural Stuttgart e.V.

După prezentarea filmului documentar a avut loc o discuție deschisă despre istoria românilor în care au fost subliniate necesitatea și importanța unității și a integrității neamului românesc. Totodată, cei care au luat cuvântul au arătat că este nevoie de eforturi astfel încât istoria să fie viu păstrată și transmisă generațiilor vitoare. Printre cei care au participat la discuții s-au aflat Gunter Friedmann, de la Asociația Germanilor Originari din Banatul Montan, dr.med. Mihai Neagu, directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Evert van Grootel.

La final, într-o atmosfera de sărbătoare, Ansamblul Hora Satului din Stuttgart a invitat publicul la horă.