Al IV-lea Forum al Asociațiilor de Români din Italia

Al IV-lea Forum al Asociațiilor de Români din Italia

Al IV-lea Forum al Asociațiilor de Români din zona de competență consulară a Ambasadei (Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria) a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Accademia di Romania a Roma. La eveniment au participat secretarul general al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Alina Hagima, și directorul Programe pentru Comunități din MpRP, Ana Maria Bud. De asemenea, a participat atașatul pentru probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei, care a răspuns întrebărilor participanților referitoare la legislația muncii și protecției sociale din Italia.

În cursul dezbaterii, reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au prezentat noile proceduri și oportunitățile de finanțare a proiectelor, răspunzând punctual la întrebările primite din partea asociațiilor. Au fost abordate de asemenea alte teme relevante pentru comunitate, printre care participarea cetățenilor români din Italia la viața politică din țara gazdă și importanța educației civice, drepturile și obligațiile sociale ale lucrătorilor români din Italia și sărbătorirea Centenarului Marii Uniri în diaspora.

La începtului anului am modificat Ghidul de finanțare MRP și am actualizat procedurile prin care acordăm fonduri pentru a putea răspunde eficient și rapid nevoilor dumneavoastră. Aveți încredere în statul român, aveți încredere în noi, suntem aici pentru și în slujba dumeavoastră. Vă așteptăm cu proiecte, nu uitați ca sunteți români și că noi suntem alături de românii noștri oriunde s-ar afla”, a subliniat Alina Hagima, secretarul general MRP, în cursul discuțiilor.