Acasă Alte comunitati Alertă de vânt puternic în Irlanda

Alertă de vânt puternic în Irlanda

Foto: Irish Mirror

Români care tranzitează, călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei trebuie să țină cont de avertizarea Serviciului Național de Meteorologie irlandez referitoare la efectele trecerii furtunii Eleanor ce a cauzat inundații puternice pe coasta de vest a Irlandei și de alerta de vânt puternic, cod galben pentru regiunile Wexford, Munster, Carlow, Kilkenny și Wicklow.

Condiţiile meteorologice prognozate avertizează cu privire la creșterea în intensitate a vântului cu viteze de 55 – 65 km/h, cu rafale pe alocuri atingând 90-100 km/h.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Se recomandă cetățenilor români să verifice actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Irlanda: +35316681150; +35316674318; +35316674325, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Dublin: +353864684351.