Alexander Hausvater la Masterclass-ul Internaţional de Arte Vocale

Alexander Hausvater la Masterclass-ul Internaţional de Arte Vocale

Regizorul Alexander Hausvater participă, în perioada 28 iulie – 3 august, la Masterclass-ul Internaţional de Arte Vocale și Competiția Zamboki vare vor avea loc la Centrul Municipal de Muzică „Louis şi Tillie Alpert” și la Centrul Gerard Bechar din Ierusalim.

La evenimente vor participa profesori și regizori din Israel, România, SUA și Italia. Organizate de Primăria Ierusalim, cele două manifestări reprezintă o importantă oportunitate academică atât pentru tinerii artişti, cât şi pentru performeri din domeniul muzicii clasice, de a-şi diversifica şi îmbunătăţi cunoştinţele în domeniul vocal şi în experienţa scenică.

Printre temele abordate în program se numără înţelegerea tehnicii vocale din punct de vedere anatomic, belle canto, tehnica vocală a secolului XXI, igienă vocală, comedia delle arte ca bază pentru dezvoltarea operei comice, etc.

Alexander Hausvater a regizat, în peste 30 de ţări, zeci de spectacole de teatru, musical, operă şi dans. A studiat teatrul în Israel și în Canada. În România a semnat regia mai multor piese și adaptări dintre care cele mai cunoscute sunt: Au pus cătuşe florilor după F. Arrabal, La Ţigănci după Mircea Eliade, textele fiind adaptate de poetul Cristian Popescu, Teibele şi Demonul ei după I.B. Singer, Magister Machiavelli după N.Machiavelli, text realizat de Horia Gârbea, Cymbeline după W. Shakespeare