Alți 365 de cetățeni români aflați temporar în Italia au revenit acasă

Alți 365 de cetățeni români aflați temporar în Italia au revenit acasă

În cursul serii trecute au revenit în țară, din Italia, 365 de cetățeni români, cetățenilor români, nerezidenți, lucrători sezonieri afectați de restrângerea drastică a activităților economice din țara de reședință, precum cetățeni români aflați în Italia în situații deosebite, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Cetățenii români au fost repatriați din Veneția, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

MAE reînnoieste apelurile anterioare privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respectr cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.