Alti doi români morți în cutremurul din Italia. MAE confirmă 10 persoane...

Alti doi români morți în cutremurul din Italia. MAE confirmă 10 persoane decedate și 16 dispărute.

Alti doi români au fost confirmați ca fiind decedați în urma cutremurului din Italia, astfel că noul bilanț al Ministerului Afacerilor Externe arată astfel: 10 români decedați, respectiv 9 adulți și un băiețel de 11 ani, iar 16 persoane sunt date dispărute. Alte 5 persoane sunt internate în spital, iar 10 sunt într-o tabără  de sinistrați, potrivit stirileprotv.ro.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe anunță sâmbătă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români. „Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia este de zece persoane. În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 16 persoane. Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți”, se arată în informare MAE.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt în continuare pe teren, acționează în mod coordonat și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

Precizăm faptul că atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, în vederea acordării de asistenţă consulară cetăţenilor români afectaţi de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară.

Sâmbătă este zi de doliu național în Italia, în memoria celor aproape 300 de oameni care au pierit sub ruine. Dar teama încă domnește înîn zonele lovite atât de dur de cutremur. Replicile seismice au continuat – vineri, cea mai puternică a avut magnitudinea de 4,7. În total au fost peste 1.000.

Numărul oficial provizoriu al persoanelor decedate în urma cutremurului care a afectat centrul Italiei a crescut la 290, potrivit unui nou bilanț publicat sâmbătă de Protecția CivilăCivilă Italiană.

Noua actualizare cifrează la șase numărul trupurilor dezgropate de sub dărâmăturile din localitățile distruse de cutremur. Din Amatrice au fost recuperate 230 de corpuri, 11 din Accumoli și 49 din Arquato, a informat Protecția Civilă; citată de EFE.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a ajuns sâmbătă în Amatrice cu un elicopter șiși le-a mulțumit membrilor echipelor de salvare.