Ambasadorul Marii Britanii a vizitat Așezământul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din...

Ambasadorul Marii Britanii a vizitat Așezământul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja Publicat de Iulian Dumitrascu

Excelența Sa, Paul Brummell, împreună cu familia sa și alte oficialități, a vizitat Centrele sociale ale Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja din jud. Bacău, informează site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Diplomatul a participat la un eveniment cultural organizat de Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja și Asociația Copiii în sânul familiei la Sala Paraclis bisericesc din cadrul complexului social – medical. invitații au audiat un concert de colinde susținut de beneficiarii celor două instituții, după care au vizitat centrele sociale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de la Hârja.

Întâlnirea cu tinerii voluntari de la Colegiul Dimitrie Cantemir din Onești a fost un moment deosebit în condițiile în care tinerii au avut posibilitatea să adreseze întrebări. Paul Brummel i-a îndemnat să nu își părăsească țara din dorința de a câștiga mai mulți bani în occident, ci să își ofere experiența și credința României, țară care se va dezvolta și va avea suficiente resurse pentru o viață decentă. Ambasadorul a adăugat faptul că nu resursele financiare sunt cele care aduc împlinirea umană, ci credința și familia, valori fundamentale care pot înălța omul pe cele mai înalte culmi.

Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației și inspector eparhial în cadrul Sectorului Social – Filantropic al Eparhiei, a oferit familiei domnului ambasador daruri realizate de copiii și vârstnicii beneficiari ai instituției. De asemenea, i-a dăruit și o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva ca semn de prețuire și recunoștință a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim față de implicarea domniei sale în relațiile bilaterale culturale și sociale cu instituția pe care o coordonează.