Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat Summer Music Academy Sinaia

Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat Summer Music Academy Sinaia

EUROPAfest Summer Edition s-a încheiat la 26 iulie, punând încă o dată Sinaia pe harta evenimentelor internaționale, cu participarea a peste 40 de artiști din 16 țări. Participanții au oferit publicului din Sinaia și turistilor veniți în vacanta șase concerte de excepție, indoor și outdoor, în locuri diferite. Toate s-au bucurat de o audiență numeroasă, spațiile fiind neîncăpătoare pentru cererile existente.

Un moment aparte în cadrul festivalului l-a constituit vizita lui Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, care a dorit să întâlnească profesorii veniti de la academii europene de prestigiu precum Royal Academy of Music Londra, să discute cu studenții, muzicieni profesioniști sosiți din toate colțurile lumii. De asemenea, a asistat la cursurile de vioară, violoncel și flaut susținute de aceștia, a fost prezent la orele de studiu și repetiții, bucurându-se să asculte piesa de concert a quartetului de violoncel, format în cadrul academiei, având în componență tineri veniți din Australia, USA, Marea Britanie și România.

Un alt punct de atracție al festivalului l-a constituit concertul din parcul central. Scaunele așezate pe platoul din fața Casinoului s-au ocupat rapid, iar băncile, gazonul și chiar aleile parcului s-au transformat natural într-o sală de concerte în aer liber. Muzica clasică cu artiști internaționali, atmosfera festivă și orașul de vacanță au transformat o seară obișnuită într-una de poveste.

Luigi Gageos, directorul festivalului: ”A fost o ediție foarte bogată, de un iîalt nivel artistic. Ne bucurăm să vedem că suntem asteptați cu nerăbdare în fiecare iulie în Sinaia, că există un public fidel și ne dorim ca în 2017 să ducem acest festival și mai sus. Noi deja lucrăm la ediția viitoare.”