„Amintiri din Transilvania“ depănate de Dagmar Dusil la Viena

„Amintiri din Transilvania“ depănate de Dagmar Dusil la Viena

Volumele românești „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei“ şi „Miniaturi sibiene“ „Hermannstädter Miniaturen“, au fost lansate, pe 9 mai, la Viena în prezenţa scriitoarei Dagmar Dusil.

Sub titlul „Amintiri din Transilvania“, evenimentul a cuprins o lectură în limbile română şi germană susţinută de Dagmar Dusil, completată de interludii muzicale interpretate de pianistul Peter Szaunig din operele compozitorilor din Transilvania: Carl Filtsch şi Rudolf Wagner-Regény.

Îmbinând elemente ale unei cărţi de memorii cu o carte de bucate tradiţionale, „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei“ reprezintă o călătorie afectivă în Sibiul de la jumătatea secolului al XX-lea ce are ca pretext reîntoarcerea în bucătăria familiei. Prin delicioasele reţete săseşti, româneşti, ungureşti şi austriece, volumul ilustrează multiculturalismul unui oraş de poveste al copilăriei. „Miniaturi sibiene“ duce mai departe, de-a lungul a 30 de capitole, călătoria de descoperire a vieţii de altădată şi a locurilor din Sibiu, redate prin ilustraţii în acuarelă de Sigrid Weinrich.

Dagmar Dusil este prozatoare, poetă, eseistă, editoare şi traducătoare. S-a născut la Sibiu în 1948 şi a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj Napoca. În prezent, locuieşte în Germania.

În cadrul turneului de promovare de la Viena, autoarea va susţine o lectură în data de 8 mai, la sediul Asociaţiei Saşilor din Transilvania de la Viena, unde va prezenta volumul „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei“.