Ana Birchall: România și Austria pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței...

Ana Birchall: România și Austria pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței proiectului european

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut un schimb de opinii pe dosare de interes major pe agenda europeană cu ambasadorul Republicii Austria la București, E.S. Gerhard Reiweger.

Cei doi oficiali au discutat posibilitatea unor inițiative de cooperare în perspectiva pregătirilor pentru exercitarea Președinției Consiliului UE, precum și în vederea aprofundării cooperării pe subiectele de interes comun în domeniul afacerilor europene. Alte aspecte abordate au urmărit evoluțiile referitoare la viitorul Europei, inclusiv din perspectiva rezultatelor Summit-ului de la Roma din 25 martie 2017, negocierile privind Brexit și securitatea internă a UE.

Austria și România pledează pentru menținerea unității, coerenței și rezistenței proiectului european, inclusiv în vederea asigurării Președinției Consiliului UE în 2018 și, respectiv, în 2019. Dialogul și cooperarea cu Austria și cu ceilalți parteneri din Uniune ne permit să asigurăm în mod pragmatic și eficient gestiunea dosarelor importante ale UE, precum și demersurile în pregătirea Președinției Consiliului UE”, a declarat ministrul delegat Ana Birchall.

De asemenea, în privința negocierilor referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat angajamentul ferm al României pentru promovarea unei abordări principiale și pragmatice și a subliniat importanța menținerii integrității pieței interne și a drepturilor cetățenilor europeni în Marea Britanie, inclusiv a dreptului de muncă și a libertății de mișcare.