Acasă Stiri ANC: Înregistrarea cererilor privind cetățenia română – doar în baza programării...

ANC: Înregistrarea cererilor privind cetățenia română – doar în baza programării prealabile

Începând de astăzi, 01 august 2018 înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 8, art. 8.1, art. 10 şi art. 27 din Legea nr. 21/1991, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din București (str. Smârdan nr. 3, sector 3) se face doar în baza programării prealabile, on-line, a petenților, anunță ANC.

Pentru aceasta există adrese de e-mail create pentru fiecare articol în parte. Cererile trebuie însoțite de actele care dovedesc îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Se menţin prevederile dispoziţiilor anterioare cu privire la obligativitatea programării prealabile online a persoanelor care depun cereri privind cetăţenia română (formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991) atât la sediul ANC, cât şi la Birourile Teritoriale.

Persoanele programate pentru depunerea jurământului la sediul A.N.C., în vederea eliberării certificatului de cetățenie si pentru copiii minori, trebuie să prezinte următoarele:

– 2 (două) poze tip buletin pentru fiecare copil în parte;

– pașaport /act de identitate al copilului minor sau pașaport al părinților în care se regaseste fotografia minorului.

NU este necesară prezența copiilor la depunerea jurământului și nici la eliberarea certificatului de cetățenie al acestora.

La înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române. De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului.

Articolul precedentCinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică 2018
Articolul următorSpectacole de teatru de păpuși și ore de lectură la Spitalul Victor Gomoiu