ANC: înregistrarea cererilor privind cetățenia română se va face doar cu programare...

ANC: înregistrarea cererilor privind cetățenia română se va face doar cu programare on-line

Începând de astăzi înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991 se vor efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). ANC precizează că pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

Din 24 mai, numărul de locuri disponibile programării online pentru depunerea dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online/zi de lucru cu publicul. Începând de astăzi (22 mai 2017 – n.r.) solicitanții care se vor prezenta la sediul ANC fără programare pentru înregistrarea dosarului de cetățenie nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC.

În ceea ce priveşte obligativitatea  programării prealabile online în vederea depunerii cererilor, nu se va aplica persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.