Andreea Păstîrnac: Suntem interesați de păstrarea identității etnicilor români care locuiesc în...

Andreea Păstîrnac: Suntem interesați de păstrarea identității etnicilor români care locuiesc în Ucraina

Sursă foto: Mediafax

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se află într-o  vizită de lucru în Ucraina, la Kiev și Cernăuți, pentru consolidarea relațiilor de cooperare cu autoritățile ucrainene și a parteneriatului cu mediul asociativ românesc.

Ministrul românilor de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, şi ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, au discutat o serie de probleme legate de asigurarea drepturilor minorităților naționale române în Ucraina și ucraineni din România, a informat serviciul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei citat de TocPress.

Părțile au convenit că ambele comunități ar trebui să rămână un element-cheie al cooperării dintre cele două țări. Oficialul român a subliniat că partea română este interesată de păstrarea identității românilor etnici care trăiesc în Ucraina. “Suntem interesați de păstrarea identității etnicilor români care locuiesc în Ucraina și, în același timp, îi îndemnăm să fie cetățeni loiali ai statului lor și susținem necesitatea cunoașterii adecvate a limbii ucrainene de către toți cetățenii Ucrainei”, a spus Andreea Pâstîrnac.

De asemenea, cei doi miniștri au convenit asupra pregătirii unor evenimente bilaterale la nivel înalt, în primul rând vizita oficială în Ucraina a președintelui României, Klaus Iohannis.