Andrei Ioniţă a câștigat Wimbledon-ul muzicii clasice

Andrei Ioniţă a câștigat Wimbledon-ul muzicii clasice

Andrei Ioniţă, un tânăr interpret român de 20 de ani, s-a impus la concursul de violoncel în cadrul Competiţiei Internaţionale Ceaikovski, cel mai reputat concurs de muzică clasică. Competiţia e la a 15-a ediţie, este transmisă în direct online şi la tv şi este urmărită de 10 milioane de melomani din toată lumea.

Un specialist, agasat de atenţia acordată sportivilor în detrimentul artiştilor români, a descris concursul drept un  ” Wimbledon al muzicii clasice”.

Performanţa lui Ioniţă este uluitoare, dar nu surprinzătoare, în ultimii ani a mai câştigat câteva locuri fruntaşe în câteva competiţii prestigioase. Însă de data asta a fost vizibil şocat la anunţul câştigătorului, aşa au descris organizatorii momentul în anunţul oficial, anunță realitatea.net

Medalia de argint a mers la Alexander Ramm din Rusia (20 000 de dolari) şi medalia de bronz către Alexander Bulzov, tot din Rusia (premiul de 10 000 de dolari).

Concursul la pian a fost de intensitate maximă, mulţi concurenţi foarte talentaţi cu interpretări memorabile. A câştigat Dmitri Masleev. Concurentul fusese anunţat cu puţin înainte de începerea competiţiei că i-a murit mama.

 George Li, un extraordinar artist american, a luat premiul al doilea pentru intepretarea sa la pian.