Andrei Kivu în recital de violoncel la reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

Andrei Kivu în recital de violoncel la reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

Andrei Kivu, acompaniat la pian de Teodora Cotruţă, va susţine, pe 25 septembrie, un recital de violoncel la Sala Bizantină a Hôtel de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Franţa.Din program fac parte extras din suitele lui J.S. Bach pentru violoncel solo, recital de violoncel şi pian.

Andrei Kivu, violoncelist român de renume internaţional, este primul solist român de muzică clasică care a interpretat integralitatea suitelor lui Johann Sebastian Bach într-un singur concert. Andrei Kivu este şi singurul violoncelist român care a fost invitat să cânte la “Royal Festival Hall” (Londra), Lincoln Center (New York), Onassis Cultural Centre (Atena), Wiener Konzerthaus Neuer Saal (Vienna), Berghain (Berlin), “Wien Modern” (2002, Viena), “Warsaw Autumn” (2003, 2007), “Parramasala” (Sydney, 2011), “World Music Days” (1999, 2003, 2006).

Experienţa şi talentul său au fost recompensate prin numeroase premii la concursuri internaţionale de prestigio: premiul I.N.M.C. (Consorţiul Internaţional de Muzică Nouă) pentru “activităţi excepţionale pentru un interpret, profesor şi cercetător” (Universitatea din New York, S.U.A.), premiul de excelenţă al revistei Musical Actuality, premiul “UNITER”, premiul “Uchimura”.

Teodora Cotruţă este licenţiată la Şcoala Naţională de Arte “Dinu Lipatti” în 2012 şi a fost acceptată de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, primind în 2013 o bursă completă pentru a studia la Trinity College în Londra.