Angel Tîlvăr: Cetățenii români sunt cetățeni europeni. Trebuie respectați și protejați în...

Angel Tîlvăr: Cetățenii români sunt cetățeni europeni. Trebuie respectați și protejați în fața oricăror acțiuni rasiste sau xenofobe

Cetăţenii români, oriunde s-ar afla, sunt cetăţeni europeni şi se bucură de toate drepturile şi obligaţiile pe care această calitate le implică. Ei trebuie să fie respectaţi şi protejaţi în faţa oricăror acţiuni şi declaraţii cu caracter rasist sau xenofob, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene, dar mai ales cu spiritul pe care se întemeiază Uniunea Europeană”, reamintește deputatul Angel Tîlvăr, fost ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, cu referire la incidentul petrecut la Denain (Franța) în noaptea dintre 20 şi 21 martie 2016, când magazinul unui român a fost incendiat.

Parlamentarul se declară ”indignat și îngrijorat” de situație, având în vedere că presupușii autori sunt reprezentanţi ai forţelor de ordine locale, aflaţi, la ora actuală, sub control judiciar.

 ”Îmi exprim speranţa că ancheta desfăşurată în prezent de Direcţia Interregională a Poliţiei Judiciare din Lille va face lumină în cel mai scurt timp cu privire la acest regretabil incident şi, de asemenea, că autorităţile române competente vor acorda întregul lor sprijin concetăţeanului nostru aflat în dificultate”, mai arată deputatul Tîlvăr, într-un comunicat transmis redacției noastre.