Angel Tîlvăr condamnă lipsa de respect față de românii din străinătate: Să...

Angel Tîlvăr condamnă lipsa de respect față de românii din străinătate: Să dăm dovadă de solidaritate, ca fraţi, ca români!

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru problemele românilor de pretutindeni, Angel Tîlvăr, condamnă orice exprimare care vine în dezacord cu respectul şi spiritul de solidaritate de care trebuie “să dăm dovadă, ca fraţi, ca români”: “Decizia de a părăsi ţara pentru a-ţi căuta norocul în alte zări nu este una pe care să o iei cu inima uşoară. De cele mai multe ori, în urmă nu rămân doar locuri şi amintiri frumoase, ci şi oameni. Familia – cei dragi, care au nevoie de prezenţă, de un sfat, de o mângâiere. Copii care adorm cu dorul de părinţi şi le simt lipsa, în multe dintre întâmplările importante ale vieţii lor”.

De asemena, Tîlvăr consideră că cei rămași acasă au datoria de a-i sprijini în fiecare pas pe cei de departe, prin păstrarea legăturilor acestora cu ţara – mamă, “prin susţinerea pe care trebuie să o acordăm celor de acasă, ducându-le celor plecaţi – cât de des putem – o frântură de România”.

Sunt lucruri pe care le facem zilnic, dar mai sunt multe altele de făcut. Cuvintele pot părea seci – proiecte, programe, linii de finanţare. Însă ele înseamnă grija noastră, a statului român, îndreptată spre cei aflaţi departe de România. Salut gestul de onoare al celui care a făcut afirmaţii ofensatoare cu referire la românii din diaspora”, conchide ministrul românilor din afra granițelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.