Acasă Europa Angel Tîlvăr în mijlocul comunității românești din Austria

Angel Tîlvăr în mijlocul comunității românești din Austria

foto arhivă
foto arhivă

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr va efectua în perioada 16 – 19 iulie o vizită oficială în Austria.

Programul vizitei include întâlniri cu membrii comunităților românești din mai multe localități austriece, precum și întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale din această țară.

Vizita reflectă interesul pe care statul român îl acordă comunităților românești din Europa și din întreaga lume, așa cum este exprimat prin Strategia națională privind românii de pretutindeni și prin sprijinul acordat proiectelor mediului asociativ românesc de către DRP, în scopul afirmării și păstrării identității românești a acestor comunități.

În cadrul vizitei, ministrul delegat Angel Tîlvăr se va întâlni cu Stefan Steiner, director general cu rang de secretar de stat pe probleme de integrare din MAE al Austriei,  precum și cu reprezentanți ai autorităților locale din Graz.

Totodată, pe agenda vizitei se găsesc întâlniri cu reprezentanți ai comunităților și ai cultelor religioase românești din Austria, vizite la unele lăcașe de cult românești și la sediile unor asociații, precum și depunerea unei coroane de flori la Crucea ridicată în Cimitirul Central din Viena în cinstea ostașilor români căzuți în primul război mondial.