Angel Tîlvăr preocupat de păstrarea identității culturale în comunitatea românilor din Brazilia

Angel Tîlvăr preocupat de păstrarea identității culturale în comunitatea românilor din Brazilia

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut,pe 25 mai, o întrevedere cu consulul onorific al României în statul Santa Catarina – Brazilia, Edson Roberto Dreher şi consulul onorific al României în statul Parana – Brazilia, Orcival Henning.

Cu prilejul acestei întâlniri, consulii onorifici au făcut o prezentare a comunităţilor româneşti din cele două state braziliene şi a preocupărilor şi aşteptărilor acestora. Totodată, au fost trecute în revistă acţiunile desfăşurate de românii din Brazilia în scopul păstrării elementelor identitare româneşti şi au fost adresate mulţumiri pentru sprijinul primit, în acest sens, din partea statului român.

Demnitarul român a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că, în acest an, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe susţine un proiect educaţional, dezvoltat de o asociaţie românească în vestul provinciei Santa Caterina, prin care sunt puse la dispoziţia membrilor comunităţii cursuri de limba romană. Ministrul delegat Angel Tîlvăr a subliniat disponibilitatea autorităţilor române de a sprijini, în cadrul sesiunilor de finanţare sau prin intermediul acţiunilor proprii ale DPRRP – MAE şi alte tipuri de proiecte, cum ar fi cele destinate mass media de limba romană.

Interlocutorii au agreat continuarea dialogului iniţiat, în scopul dezvoltării unor proiecte diverse şi vizibile, care să contribuie la afirmarea şi promovarea identităţii lingvistice, culturale şi spirituale a comunităţilor româneşti din Brazilia.